РАЗНИ сталци, који чине да ваша одећа буде као у изложбеном простору, увек видљива и на дохват руке, део су светског тренда у уређењу ентеријера. Њима су највише одушевљене даме које тако себе лишавају мучне јутарње потраге за идеалном одевном комбинацијом за предстојећи дан, али за њима не заостају ни мушкарци који су уочили предност штендера - на њих могу да разврстају мајице или кошуље за наступајућу радну седмицу, па и све додатке који уз то иду (рецимо, каишеве, чарапе, кравате...).

Могу да имају и точкиће, што чини да их је лако, ако ви тако одлучите, преместити у сасвим други угао спаваће собе или, ако сте те среће да имате већи стан или кућу , у посебну просторију намењену само за одлагање гардеробе.

Од стила који преовлађује у вашем дому можете да се определите за металне или дрвене штендере, сребрне, беле, црне или, ако је реч о дечјој или соби тинејџера, за неки у јаркој боји. Осим одеће, на њих се каче и торбе, шешири, ешарпе... све што вам је потребно за дневни "аутфит".

Приметно је да многи на њих стављају и пластифициране или расклопиве полице сачињене од дебљих тканина, једнобојне или дезениране, па тако на штендеру имају и мајице и џемпере које би и у ормару завршиле на полици а не на вешалици.

Спадате ли у креативне особе, можда и сами осмислите изглед свог штендера у спаваћој соби. Он не мора да буде на поду. Може да виси с плафона уз помоћ канапа и мердевина (како је приказано на фотографији), чиме ћете на једном месту спојити модеран и ретро стил. Или, ако немате довољно простора за штендер, можете само испод висеће полице да фиксирате металну шипку са кукама и ето импровизованог држача за омиљене комаде гардеробе, чак и за расклопиву полицу.

Ипак, имајте на уму да су штендери далеко од идеалног решења за особе које робују цигаретама или имају кућног љубимца, нарочито мачку.