СТИГЛА је јесен, са њом прехладе и вируси, па је време да ојачате имунитет и унесете у организам више свежег воћа. Мандарине су одличан избор, јер садрже два пута више витамина Ц од поморанџе, а само једна велика воћка задовољава 53 одсто дневних потреба за овим витамином који је моћан антиоксиданс.

Богате су фолном киселином, чији недостатак код трудница може да изазове превремени порођај, али и влакнима, па подстиче рад црева. Пектин из мандарине спречава пораст нивоа шећера у крви и смањује осећај глади. Свакодневно конзумирање препоручује се онима који желе да смршају или задрже витак стас.

Често се каже да су мандарине чувар нашег срца, а ево и зашто. Богате су калијумом, чија је препоручена дневна доза 4.700 милиграма и уколико се конзумира у потребним количинама смањује ризик од срчаног удара. Добре су за негу лица, а етерично уље овог воћа је нарочито делотворно код масне и проблематичне коже.