Када вас привуче мирис кокица на улици, па пожелите да их направите код куће, немојте да се предомислите зато што сматрате да су калоричне. Напротив, и кокице могу бити дијетална храна, али само под условом да нису премазане разним додацима у виду путера, карамела и чоколаде, поручују нутриционисти.

Међутим, све куповне варијанте које садрже додатни шећер препуне су непотребних калорија. Наравно, треба водити рачуна о томе шта се налази и у кокицама које се купују на улици, јер такође могу бити оптерећене састојцима који гоје.

Ако купујете кукуруз кокичар на пијаци и спремате га на традиционалан начин, кокице можете сматрати дијеталном храном. Оне су изузетно добре за вечерњи боравак испред телевизора, али и као замена за лагани ручак у току дана. Било које време да је у питању, потребно је прилично труда да се поједе велика чинија кокица. Добра страна овако спремљених кокица је то што се одвраћа пажња од грицкања других калоричнијих ствари. Осим тога, кокице стварају потпун осећај ситости.