ТРЕЋИНА ваучера за одмор у Србији већ је искоришћена, па уколико грађани наставе да овим темпом подносе захтеве сви ће бити потрошени до јуна!

На шалтерима Пошта Србије до јуче у подне поднет је 31.271 захтев за субвенционисан одмор у нашој земљи. Ове године је за непуна два месеца већ подељена трећина ваучера, а прошле године исти број је "плануо" тек 1. априла. Да подсетимо, ваучер од 5.000 динара може да искористи сваки грађанин Србије који има примања мања од 60.000 динара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Лисабон - друго име за чежњу

Влада је ове године определила средства за 100.000 ваучера које грађани могу искористити до 20. новембра, али уколико грађани наставе да овим темпом подносе захтеве, сви ће "планути" до јуна. Прошле године је свих 80.000 ваучера "потрошено" до краја јуна, а додатних 20.000 до краја лета.

У ЈП "Пошта Србије" су пријатно изненађени још већим интересовањем за ваучере. Традиционално, највише пријава долази из Београда и Новог Сада, а најпопуларнија пошта за пријаве је Главна пошта у Таковској улици. За ваучере се, као и претходних година, највише пријављују пензионери који износе 57 одсто грађана са искоришћеним субвенционисаним одмором.

Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима ЈП "Пошта Србије" поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка путовања, па је тако и у Пролом бању почетком фебруара стигла прва гошћа са ваучером.

- Пензионерка из Обреновца прва је стигла на нашу рецепцију са ваучером Владе Србије, добро се одморила и вратила кући - каже Златко Вељовић, директор хотела "Радан" у Пролом бањи. - Укључили смо се у акцију са ваучерима на самом почетку и сваке године бележимо повећање гостију од 11 одсто. Сваки трећи гост ушао је у нашу собу са ваучером! Највише ваучера користе пензионери и то - жене!

Пролом бања је прошле године остварила око 95.000 ноћења, па су и ове године послали новогодишње честитке и образац за ваучер на 20.000 адреса својих верних гостију.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Шетња уз музику бистре воде Градца

ДУГА ЛИСТА УГОСТИТЕЉА

ЛИСТА угоститеља који примају ваучере ажурира се сваког петка и непрестано се повећава.

До сада се пријавио 1.021 угоститељ у 61 туристичком месту од Лебана до Палића и од Шида до Кучева. На листи се не налазе Београд, Нови Сад и Ниш, јер овим туристичким местима не треба подстицај.