У понуди је Крит. Пето по величини острво Средоземног мора, његов украс и можда највреднији бисер.

У акцији агенције Big Blue наредног лета биће доступан многима јер су и цена аранжмана с урачунатим авио-картама на чартер лету више него атракивне. Наравно уз услов да већ сада уплатите аранжман или извршите резервацију (11 дана, 10 ноћења).

Јер, Крит је једнако древан колико и савремен, толико привржен традицији и једнако толико окренут будућности, тако привлачан и тако ексцентричан, тако ужурбан и тако простодушан. Ко крене, уживаће.

Из богате понуде агенције Big Blue издвајамо:

KATERINA STUDIOS - Сталида. Полазак 19.06. Услуга: најам, цена по особи 329 евра;

HOTEL ZORBAS 2* - Херсонисос. Полазак 19.06. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 379 евра;

Hotel Zorbas

COSMOS 3* - Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: најам, цена по особи 399 евра;

HOTEL LIBERTY 3* - Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: ноћење са доручком, цена по особи 459 евра;

HOTEL CENTRAL HERSONISOS 3* - Херсонисос. Полазак 19.06. Услуга: полупансион, цена по особи 499 евра;

HOTEL GOLDEN BEACH 4* - Херсонисос. Полазак 15.06. Услуга: полупансион, цена по особи 538 евра;

Golden Beach Crete Hotel

HOTEL OLYMPIC PALADIUM 3* - Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: полупансион, цена по особи 559 евра;

Olimpic paladium

HOTEL APOLLON 3* - Агиос Николаос. Полазак 19.06. Услуга: полупансион, цена по особи 579 евра;

APOLLON HOTEL

HOTEL LEFKONIKO BEACH 3* - Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: полупансион, цена по особи 599 евра;

LEFKONIKO BEACH

HOTEL SANTA MARINA 4* - Агиос Николаос. Полазак 19.06. Услуга: полупансион, цена по особи 639 евра;

HOTEL MINOS 4*- Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: полупансион, цена по особи 679 евра;

Minos-hotel

ATRIUM AMBIANCE 4* – Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: полупансион, цена по особи 699 евра;

MINOS MARE 4* - Ретимно. Полазак 15.06. Услуга: алл инцлусиве, цена по особи 879 евра;

И још нешто. Природа је стварајући Крит била издашна дарујући му високе и горде планине, дубоке кланце пуне свежине, јединствене пећине, пространства богате и обрадиве земље с милион и једном маслином, бујну вегетацију, разнолику обалу од неприступачне до оне с предивним плажама, спокојно море и благу климу.

Усидрио се на бескрају тиркизног Медитерана између три континента да би од сваког попримио нешто: космополитски дух Европе, смирен азијски начин живота проткан традицијом, афрички врућ ветар и мноштво палми...

Једно од богатстава овог грчког острва је и његова историја. Крит је заправо колевка Минојске цивилизације чији се настајање везује за 5000-ту годину пре наше ере, а трајање за период од 2000 година. Центар ове цивилизације био је древни град Кносос...Туристички водичи подсетиће вас да су највећа достигнућа Минојске епохе остаци градова Кнососа и Фестоса...На копну Крита, али и у његовом приобаљу, кроз време, водили су се бројни ратови. Ма колико утицали на живот нису могли да спрече духовни и културни процват острва.

Византијци су овде саградили бројне цркве. Украс су Крита и његових градова. Сачувано је и доста фресака још из 14. века. Нешто касније, у 16. веку, основана је Критска школа иконописаца. Да ли случајно?

Да ли знате ко је Доменикос Теотокопулос?

Одговор је: сликар, вајар, архитекта. Неки записи говоре и да је био филозоф. Оно што је сигурно јесте да је рођен (1541.) у месту Фодела на Криту и да је 1614. умро у шпанском граду Толеду. Да, реч је о чувеном сликару у свету познатом под именом Ел Греко. Почео је на Криту као сликар икона у стилу последње фазе византисјке уметности а онда се у 26. години живота отиснуо пут Венеције...Грци га се не одричу а Шпанци, иако је Грк, сматрају Ел Грека својим сликарем...

Крит је дефинитивно острво које чува историју, копно усред мора које побуђује пажњу, са градовима који освајају срца...На Криту вас чекају и друга лепа изненађења почев од увек и на сваком месту присутне енергије Медитерана па све до могућности да упознате ведре и гостопримљиве људе...

За сва питања и информације, позовите цалл центар агенције Big Blue на број телефона 011 41 41 411 или посетите најближу пословницу.

За најактуелније понуде, запратите нас на друштвеним мрежама.

Big Blue Facebook Big Blue Instagram Big Blue Twitter

(ПР)