ЧЕЛНИЦИ Олимпијског центра "Јахорина", синоћ су, уз присуство угледних званица у хотелу "Касина", представили досадашње резултате и најавили планове за предстојећу зимску сезону. Свечаности, коју су организовали ОЦ "Јахорина" и Представништво Републике Српске у Србији, присуствовао је и председник РС Милорад Додик, који је подсетио на туристички значај олимпијске лепотице.

- Драго ми је што сам на овој дивној промоцији наших успеха, наших жеља и свега онога што интересује људе у Републици Српској, а посебно у Источном Сарајеву, а то је да је Јахорина жива, да се развија и да ту долазе туристи - истакао је Додик. - Њихови резултати потврђују да су они сваке године све бољи и бољи.

Директор ОЦ "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да је овој планини враћен олимпијски сјај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јахорина за активан одмор

- Поносан сам што је Јахорини враћен стари сјај, сваког дана смо вредно радили на томе и постигли завидне резултате - навео је Љевнаић. - Први смо у региону отворили зимску сезону и последњи затворили, а приходи од скијалишта увећани су за 91 одсто. Почело је да влада велико интересовање за Јахорину међу домаћим и страним инвеститорима.

Зимска сезона биће отворена 13. децембра, а госте ће забављати група "Црвена јабука". Такође, пре два дана смо потписали уговор са словеначким колегама и договорили да ски-пас са Јахорине важи у свих девет ски-центара у Словенији, што је велико признање.ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВА УПРАВА ПРЕПОРОДИЛА ОЦ "ЈАХОРИНА": Приходи од скијаша већи за чак 15 пута

На промоцији Јахорине у Београду синоћ су били и глумац Драган Јовановић, бивши фудбалер Саво Милошевић, генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић, певачица Снежана Ђуришић, водитељка Снежана Дакић...

КОНЦЕРТ ЦЕЦЕ И ЛЕПЕ БРЕНЕ

ДИРЕКТОР ОЦ "Јахорина" Љевнаић открио је и забавни програм који ће употпунити предстојећу зимску сезону.

- Отварање система за освежавање планирано је за 1. децембар, када ће посетиоце забављати Цеца Ражнатовић, а биће организован и предновогодишњи концерт Лепе Брене. Такође, ОЦ има у плану да ове зиме организује олимпијске игре за младе.