Друга епизода нове сезоне серије "Сенке над Балканом" у понедељак увече је још једном приказала све "чари" наше историје и прикуцала гледаоце за екране. Преваре, манупулација, тајне, изненадни обрти, нови ликови и сцене жестоког секса обележили су причу у овој епизоди.

Многе гледаоце је обрадовало то што се инспектор Тане(Драган Бијелогрлић) вратио у "игру". Иако се није појавио у првој епизоди по свему судећи његов полицијски посао није завршен. Станко Плетикосић(Андрија Кузмановић) га преклиње за помоћ јер се десило ритуално убиство у Жрнову(Авала). Тане није крио да му се прича свиђа.

Мина(Наташа Нинковић) одлази у нову опсерваторију, где затиче Мустафу Голубића, који се крије под именом професора Петрушевског.

- Је л’ могуће да ништа нисте питали оног Франзушчића, пре него што сте га послали где му је место?" - Голубић је упитао Мину.

- То питај оне своје - одговара му она, откривајући гледаоцима да су на неки начин повезани са убиством грофа Новицког из прве епизоде.

Мина је свог "познаника" Мустафу обавестила да је принц довео Анту Готовину да ради са Калуђером.


Док Тане и Плетикосић одлазе да пронађу улаз у Жрново и разговарају са свештеником, Кројач(Ненад Јездић) је открио да његов живот није био лак, да је имао сина, али да умро као и његова мајка.


Маја Давидовић (Марија Бергам) има проблеме у браку. Ни не слути ко је одговоран за то. Њен супруг Клаус је са њом поделио да има извесне сумње у вези са случајем грофа Новицког.  Ипак, председница друштва Тула у Србији, није желела да подели са Клаусом да су се срели са Мустафом Голубићем.

Мустафа кришом улази у Мајин стан. Има само жељу да је "упозори", а она се пита што је он заинтересован за Туле.


- Па, како да се не интересујемо од када се та ваша лудачка организација договара са Французима како убити краља Александра и то усред Београда -  каже Мустафа и тиме изненађује Мају, јер она није знала ништа о плановима које кује организација Тула.

Док Маја објашњава да она нема намеру да нашкоди краљу и да нема идеју са киме из њене организације је требало убијен гроф да се нађе, Клаус је успео да убеди Папахагија да купе руднике олова. Све под изговором да је то за добробит банке. Маја, ипак, није сигурна у то...


- Бојим се да сви моји напори и сва улагања са Немцима, да ће све отићи дођавола. Заједно са Клаусом - поверила се Давидовићева Папахагију.

У палати краља Александра се састају краљ и генерал Живковић где се види краљева опседнутост Француском. Краљ обавештава Живковића да је упознат са његовим тајним виђењем са грофом Новицким, али му и наређује да сазна шта се десило са Новицким и да га убудуће обавештава о свим важним корацима које прави. Краљ открива и разлог састанка који је требало да има са грофом - признање Совјетског савеза, што се Живковићу не допада.


Тане постаје заинтересован за злочин на Жрнову, па у кафани гледа слике са места злочина, где му Бабић(Жика Тодоровић) открива да је на телу нашао тетоважу у облику византијског крста коју је покојник покушао да сакрије гулећи кожу. Њих двојица одлазе у мртвачницу где схватају да је тело мртвог Барјактаревића нестало.

Мајин супруг Клаус одлази у Беч и тамо се састаје са Маријом Оршић. Госпођа Давидовић ни не слути да се она крије иза краха њеног брака. Клаус и Марија су очигледно стари сарадници који су у љубавном заносу. Да зло буде веће, Марија сумња да је Маја директно умешана у нестанка грофа.


Као највеће изненађење у другој епизоди је сцена у којој се Бојана, која је иначе законита жена Станка Плетикосића, састаје са Мустафом. Голубић је проналази у свом стану, а тренутак када су њих двоје почели да се љубе је шокирао све гледаоце.

Бојана је изгледа у првој сезони "Сенки" имала много већу улогу него што смо могли да претпоставимо.

На самом крају Мустафа и Бојана имају сцену секса, Плетикосић еротску "акцију" са Мином, Клауса са Маријом Оршић... Док страст букти, Тане добија поруку која мења све.

-Требаш ми. Маја.