Породица некада најмоћнијег човека и доживотног председника, Јосипа Броза Тита углавном живи повученим животом.


Управо због те чињенице, његова праунука, својим ангажманом на Инстаграму, али и у свету уметности, постала је прави хит широм региона.


Сара Зидарић (25) ћерка је Титове унуке Саше Броз и познатог хрватског глумца Ранка Зидарића. Иако се појављивала у серији "Наша мала клиника" са оцем Ранком, Сара је јавности постала актуелна прошле године када је њена мајка, редитељка Саша Броз, објавила њихову заједничку фотографију на Инстаграму.


Попут својих родитеља, и Сара (25) се окренула уметност, те иако се окушала и на малим екранима, ипак је решила да упише сликарство на Академији ликовних уметности у Загребу и до сада је имала две самосталне изложбе.


Сара је талентована сликарка, о чему сведоче похвале за поставку на самосталној изложби "Гротеске" која је отворена раније ове године.

Поред развода родитеља који је наступио после шест година брака, њено одрастање су обележила бројна путовања по Европи и свету, пошто је њен деда, Мишо Броз, служио као дипломата у Египту, Индонезији, Сингапуру, Русији, Филипинима.

Прочитајте и: Marija Veljković: Bila sam Romkinja, starica, muško, đavolica

Такође, навела је да не воли трендове, те и да инспирацију и мотивацију проналази у еклектичним стварима које је провоцирају и развијају јој машту. Како је рекла, труди се да често слика, увек када јој то време дозволи, пошто се тренутно налази на стручном усавршавању у Загребачком позоришту лутака.

Титова праунука се не ослања на своје славно презиме те за платна, боје, путовања, па и сам живот, успева сама да заради залагањем и радом.

Чињеница да су јој родитељи познати хрватски уметници, деда бивши дипломата, а прадеда лично Тито, Сари није толико битна, пошто, како је рекла, она своју породицу не види кроз презиме, него као маму и тату, односно деду и прадеду. Како је навела, родитељи су јој велика подршка и веома им је захвална на свему.

Једном приликом је изјавила да је "од оца наследила емотивност, а од мајке снагу, коју сви у породици Броз имају", преноси Србија Данас.