ГЛАМУРОЗНО венчање Блажа Ђукановића и Милене Поповић из Зете у Црној Гори у недељу је било главна тема разговора у Црној Гори. Како и не би, кад се на свадбу сина председника Црне Горе Мила Ђукановића, у Милочерском парку, на Светом Стефану, сјатио тамошњи џет-сет, али и онај из региона.

Прочитајте још: Мило Ђукановић оженио сина, ево како је изгледала млада; Међу гостима Дејан Савићевић, Хари Мата Хари, Тарзан...

Од више од 400 званица на гала свадби, главна звезда био је бивши премијер Тајланда и званично најбогатији Црногорац, Таксин Шинаватра. По старом црногорском обичају, подједнако са младожењине, али и младине стране, били су бројни гости из политичког, јавног и спортског живота Црне Горе, па свита бизнисмена, а уочени су и службени аутомобили Амбасаде Азербејџана и руске амбасаде у Подгорици.

Да свадбари буду у добром расположењу, потрудили су се музичари и певачи из Србије и региона. Ацо Пејовић је, како се прича, позван по жељи Милове супруге и Блажове мајке Лидије, певала је и снаха Лепе Брене, Александра Пријовић, па Халид Муслимовић, Хајрудин Варешановић, и још неколико естрадних звезда, које су дошле и у својству гостију. Сви певачи уговорима су се обавезали да не говоре о детаљима свечаности, баш као и особље "Аман ризорта".

- Неки од певача желели су да бесплатно наступају на свадби, јер су у пријатељским односима са породицом Ђукановић, али Мило није желео о томе ни да разговара. Сви су уредно плаћени - каже, за "Новости", човек упућен у детаље свадбе деценије, не желећи да прича о музичком репертоару и младенцима, који су први плес одиграли из песму Харија Варешановића.

- Било је и наших и њихових песама - каже шеретски један гост са свадбе, признајући да је цео догађај био прави спектакл, приређен са доста умешности и укуса, без имало кичераја.

- Да ускоро постанеш ђед - била је најчешћа жеља гостију упућена Милу Ђукановићу, који је, према нашем извору, целе вечери са супругом Лидијом био изванредно расположен.

Фото: Инстаграм


Весели младенци су се после сечења троспратне торте "измацкали" њом по образима, по старом обичају, а сватови су уживали у домаћим специјалитетима и пићима са разних меридијана.

До црногорске јавности је стигло неколико фотографија са весеља Ђукановића и Поповића и њихових пријатеља, једино је остала непознаница да ли је на свадби био и премијер Душко Марковић.

"НЕСТАШНА" СНАХА

ПРИСУСТВО припадника службе безбедности било је приметно на готово сваком кораку у близини Светог Стефана, којим газдује компанија "Аман ризортс", милијардера Петроса Статиса, иначе пријатеља Мила Ђукановића. Више службених патролних бродића, али и приватних, патролирало је око града хотела и на потезу према Будви. Новинарима, наравно, није био дозвољен приступ свадби, док је фотографисање било могуће само издалека, уз професионалну опрему. Упркос томе, процурило је неколико фотографија са славља, захваљујући "несташним" сватовима, који су слике "качили" на "Инстаграм". Међу њима је била и невеста Милена, која је од суботе и званично - Ђукановић.