МУЗИЧАР Милош Петровић (40), из Крагујевца, који је недавно погинуо у саобраћајној несрећи, био је један од најбољих бас гитариста на овим просторима. Од њега се на друштвеним мрежама опраштају пријатељи и колеге, а потресне речи Милошу упутио је и глумац Иван Босиљчић, кога је музичар пратио на многобројним наступима.

- Мој пријатељ Милош је прешао ка Господу - написао је Босиљчић у опроштојној поруци у четвртак на "Инстаграму". - Настрадао је у саобраћајној несрећи. Много смо путовали и много концерата свирали заједно. Док сам га гледао насмејаног како свира свој бас, осећао сам само и једино радост. Одавно знам колико је важно са ким стојиш на сцени, са ким седиш за столом и идеш кроз живот. Он је био највернија потврда тога. Мишино срце је успешно пресађено једном двадесетдеветогодишњем младићу. Момчино, нек си ми жив и здрав, то радосно срце ће добро да те служи! Мишо, не бој се. Идеш у Светлост незалазну.

Прочитајте још - Иван Босиљчић: Радост дарујем свима, тугу делим са две особе

Милошеви родитељи донирали су његово срце, јетру и два бубрега, спасивши тако четири живота. Петровић је оснивач групе "Бликс", а осим са Босиљчићем у пратећем бенду, наступао је и са саставом "Смак", "Пропагандом 117" и имао је школу бас гитаре.