ПОВОДОМ 30 година рада, певач народне музике Драган Којић Кеба наступиће сутра увече у распродатом Сава центру, где ће одржати први солистички концерт у каријери. Концерт и турнеју назвао је по једном од својих највећих хитова "Бре гиди џанум", а београдска публика ће премијерно уживо чути и песму "На тебе сам слаб". На питање зашто је чекао три деценије да запева у Сава центру, Кеба за "Новости" каже:

- На то питање не знам да одговорим. Пре неколико месеци осетио сам да је прави тренутак за концерт, а онда сам схватио да се то поклопило са јубилејом. Последњи пут у Београду имао сам концерт у прошлом веку. Жеља ми је била да запевам у Сава центру, дворана ће сутра бити пуна и вероватно ћу заказати још један наступ. Концерт и турнеју сам назвао "Бре гиди џанум" ("Не брини, душо") јер та песма, коју сам лично написао, има јаку поруку. Будући да је познато да певам и на ромском, румунском и бугарском језику, биће и један блок таквих песама.

* Спремате репертоар, али и кореографију за концерт?

- Биће и неких покрета на сцени које сам ових дана успео да научим, јер сам лош играч. За концерт су најважније песме, богу хвала у мојој каријери их и те како има. Али немогуће је све отпевати за једно вече, оставићемо нешто и за други пут. Тешко је било направити селекцију песама, пет дана пред наступ сам направио коначну сет-листу. Биће, наравно, и гостију, а идеја је да сваке године одржим концерт у Београду.

* Хоће ли вам се на сцени придружити и снајка Северина?

- Може да се деси да дође на концерт. Не могу ништа да тврдим.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Како је Кеба са љубимцем најавио концерт


* Које ваше песме јој се највише допадају?

- Северини се допада "Срце куца твоје име", али и друге моје песме као што је нумера "Имао сам"... Ускоро излази њен нови албум, већину песама сам чуо и сјајне су.

Фото В. Данилов

* Како из вашег угла изгледа каријера која траје већ три деценије?

- О томе бих могао да напишем књигу, и то прилично "дебелу". Када се сетим свих тих година, ухвати ме нека сета. Али то сам ја! Преплаве ме емоције и сећања. Увек кажем да је најважније волети људе и не треба размишљати о томе ко вас и колико воли. Битно ми је да својом љубављу на сцени и ван ње могу да загрлим цео свет. Ко год нешто друго мислио о мени, има предрасуде. Али немогуће је да ме свако лично упозна како би схватио какав сам заиста. Многи би тада променили слику о мени. Ја немам предрасуде ни према коме. Моја мисија је музика.