Други покушај исељења четворочлане породице Ћитић из Ужица, из куће у Видовданској улици у којој живе дуже од три деценије – није успео. Недавно, 5. септембра, избацивање породице на улицу спречили су окупљени грађани, а овај пут се извршитељи у пратњи полиције нису ни појавили, јер се на лицу места појавио велики број Ужичана спремних да заштите своје комшије.

Кућа у којој породица Ћитић живи продата је на лицитацији 6. децембра прошле године, по одлуци овдашњег Основног суда, а коју сада спроводи јавни извршитељ Ђорђе Доганџић. Кућа је продата ради измирења дуга наследницима који полажу право на једну трећину објекта.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОТРЕСНО ИСЕЉЕЊЕ МАЈКЕ И ЋЕРКЕ: Избачене на улицу због 7.300 марака које су дуговале подстанару

- Сумњамо на корупцију која је довела, до за нас, катастрофалног исхода. Нисмо били обавештени чак ни о лицитацији која је спроведена. Право на једну трећину куће полажу наши рођаци, бизнисмен из Енглеске Зоран Никачевић и његова сестра Мирослава – објаснио је Бранислав Ћитић, дојучерашњи власник две трећине објекта, који је са породицом сада доведен у безизлазну ситуацију.

- Ми ни у једном тренутку нисмо оспоравали њихово право на трећину куће. Нудили смо им чак и посебан стамбени део ове куће који премашује вредност коју потражују, али они желе за себе целу кућу. У вишегодишњем спору они као имућни људи не штеде да би остварили свој циљ. Са друге стране, ми смо као породица доведени у безизлазну ситуацију, спор нас је коштао више од 20.000 евра, довео нас је испод границе беде, а сада више немамо где да живимо.

Ћитићи су Никачевићима нудили још и викендицу коју су имали, уплаћивали су рате за откуп њиховог дела куће... Како договора није било, упорност се по свему судећи исплатила бизнисмену из Енглеске. Са друге стране, породица Ћитић живи у даноноћном страху од извршитеља, а Браниславова супруга Гордана се у овом изнуривању разболела, ћерка не иде на испите јер страхује да ли ће имати где да се врати...

Бранислав Ћитић је незапослен, а његова супруга Гордана ради као медицинска сестра у Ужицу.