ВЕЋ је зашао у девету деценију, али атлетичар Цветко Китић из Ниша не престаје да осваја медаље и ниже трофеје. Са недавно одржаног такмичења у Букурешту, у категорији атлетичара старијих од 70 година, овај 83-годишњи Нишлија вратио са седам медаља - три златне, једна сребрна и три бронзане.

Атлетиком је, каже, почео да се бави још као студент. Међутим, када се запослио као професор Медицинског факултета, због обавеза на послу напустио је атлетске тренинге и такмичења, али им се зато радо вратио пре 18 година, када је отишао у пензију.

- Нисам желео да будем класичан пензионер, да седим по парковима и играм шах. Одлучио сам да се вратим својој великој љубави, а то је атлетика. Пошто Ниш нема клуб за ветеране учланио сам се у београдски атлетски клуб "Ветеран", кренуо да тренирам и да побеђујем - прича нам Китић.

Прочитајте још: Пензионер, а ниже златне медаље

За небројено много медаља колико их је до сада освојио, захвалан је, каже, свакодневним интензивним тренинзима, здравој исхрани, активном приватном животу, оптимизму и огромној вољи и вери.

- Ја сам хронично добар, увек добро расположен, оптимиста и никада другачије нећу да се осећам. Не признајем ништа осим најбољег резултата и на такмичења увек идем са циљем да победим.


ИСКЉУЧИВО БЕЛО ОДЕЛО

Осим што ниже победе у атлетици о којима се нашироко прича у граду на Нишави, Китић каже да је рекордер и у облачењу искључиво беле одеће, али и разлици у годинама њега и његове лепше половине.

- Скоро 50 година носим беле ципеле, беле панталоне, беле мајице, џемпере и кошуље, јер се тако осећам још млађим, а да останем духом млад помаже ми и моја 50 година млађа девојка са којој сам у вези већ десет година - са поносом истиче.