ФОНДАЦИЈА Гимназије "Вељко Петровић" у Сомбору прикључила се акцији "Национални дан давања 2019", коју је организовао Српски филантропски форум као део "Коалиције за доброчинство", са циљем прикупљања средстава за набавку опреме и осавремењавања кабинета за наставу. Циљ Фондације је у функцији све већег интересовања ученика завршних разреда основних школа за ИТ смер, као и припрему талентованих ђака за биологију и хемију, односно за иновативне моделе учења у сомборској гимназији.

- Прошле и ове године уписано је по 20 ученика на ИТ смер, следеће желимо још 40, а за постизање тога циља, потребно је опремити кабинете за припрему са дигитализованом опремом. Током кампање желимо да прикупимо око 900.000 динара за набавку иновативних наставних помагала - наводе из Фондације Гимназије "Вељко Петровић".

Прочитајте још - Сомбор: Гимназија жели једног директора, град другог

За постизање циља, како кажу, непоходна им је помоћ појединаца, институција и предузетника Сомбора, који схватају важност куповине иновативних наставних средстава за развој града. Како сазнајемо, захваљујући кампањи која је у току, више од половине средстава је прикупљено. Акција ће трајати до 9. октобра.

- Град Сомбор подржава ову акцију, а као представник Градске управе апеловао бих на све привреднике, на све људе добре воље, да се укључе у акцију, јер ако се укључимо довољно, ова акција може да има широк одјек, а тиче се наше локалне заједнице и наше деце. Стога, још једном апелујем на све добре људе да помогну да овај пројекат успе - казао је Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора, приликом промоције кампање.

Иначе, Гимназија "Вељко Петровић" ускоро ће обележити 150. рођендан.

Антонио Ратковић


ДОНАЦИЈА

СВИ који желе да се укључе у акцију за опремање новог ИТ кабинета у Гимназији "Вељко Петровић", то могу да учине уплатом и путем СМС, на број 4540. Цена поруке износи 100 динара.