КЛИНА - Ученицима у школама у Видању, Црколезу и Осојану, њих шездесетак добило је почетком школске године поклоне у виду школског прибора од одборника Скупштине града Кикинде.Наимепрема речима Божидара Шарковића, председника Привременог органа општине Клина овај поклон олакшаће наставу за шездесетак основаца у школама које се налазе у општинама Клина Исток и Србица .

Прочитајте још: Г.И. СДП: Преко потребно јединство

- Наши гости који су донирали ђацима школски прибор обећали су да неће стати само на овој донацији већ да ће нас сагледати и другим видовима помоћи а оно што нас је посебно гануло јесте њихово одушевљење нашим малишанима који су упркос животу у страху и изолацији ипак радосна и паметна деца и добри ђаци - истиче председник Шарковић и напомиње да основну школу у Видању која је саграђена средствима Владе Србије 2016 године за сада похађа само осам ученика али да у селу има још мање деце тако да се надају повећању броја школараца идуће године.

Оно што је битно по његовим речима јесте да родитељи из српских школа у метохијским срединама не исписују ученике, а што је основ њиховог опстанка на овом подручју. Иначе, Видање код Клине броји више од стотину српских житеља са више од 30 повратничких породица.