ПОСЛЕ 63 године од изградње зграде Инститита за кардиоваскуларне болести Војводине (ИКВБ) у Сремској Каменици, почела је реконструкција Клинике за кардиологију, у коју је Покрајинска влада уложила више од 90 милиона динара.


То је прва свеобухватна реконструкција Клинике за кардиологију истакао је Игор Мировић, председник Покрајинске владе. Он је, приликом посете тој здравственој установи, подсетио да је од 2016. године до данас за обнову, адаптацију и опремање ИКВБ из покрајинског буџета издвојено укупно 450 милиона динара.


- Припремили смо и друге инвестиције овде на Институту а радимо паралелно и на више клиника у оквиру Клиничког центра Војводине. До прве половине октобра биће готова Клиника за инфективне болести а завршили смо и пројектну документацију за реконструкцију Поликлинике.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВАЦ ЗА РАДНА МЕСТА: Игор Мировић уручио уговоре вредне 300 милиона динара


Мировић је додао да готово не постоји клиника или болница у Војводини у којима се не изводе или не припремају радови.


- Од формирања Покрајинске владе донели смо одлуку да нам је приоритет ревитализација здравственог система, да би здравствени услови били примерени 21. веку – нагласио је Мировић и најавио наставак политике континуираног улагања у здравствени систем АП Војводине.


Фото Прес служба Покрајинске владе


Покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић изјавио је да инвестирање у куповину савремене опреме и улагање у кадрове, уз грађевинску реконструкцију која је у току, тај Институт враћа на мапу водећих здравствених установа у нашем окружењу.


Директор Института проф. др Александар Реџак је најавио да ће на пролеће, када радови буду завршени, та установа добити репрезентативан објекат са најсавременијом медицинском опремом за решавање најкомпликованијих медициснких процедура.