ЗЛАТИБОР - На Златибору данас почиње дводневни 46. Сабор трубача са смотром народног стваралаштва, који се и ове године одржава на Краљевом тргу.

Првог дана манифестације на бини Краљевог трга од 18.30 часова наступају КУД “Златибор", фрулаш Ацо Марковић из Сирогојна, певачка група „Распевани Златибор“ из Рожанства и изворна певачка група „Торник“ из Јабланице.

У 20.00 часова посетиоце ове манифестације очекује концерт Гоце Лазаревић а након тога у 21 час наступиће прошлогодишњи победник златиборског сабора дувачки оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Марка Глигоријевића из Бајине Баште, саопстили су организатори.

Главни саборски дан је сутра, када програм почиње трубачком будилицом од 8 часова, којом ће сви оркестри учесници „пробудити“ звуцима трубе госте и мештане Златибора и Чајетине.

Од 16 часова је свечани дефиле дувачких оркестара.

Такмичење трубачких састава западне Србије “Златиборе, мој зелени боре”, које је и предтакмичење за Драгачевски сабор у Гучи, почиње у 17 часова на Краљевом тргу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Почиње 45. Сабор трубача на Златбору

Ове године такмичи се шест оркестара из свих делова Србије.

У ревијалном делу наступиће оркестар „Мирослава Ђунисијевића“ из Ариља.

Ову манифестацију, која је безмало пола века летња традиција Златибора, организује Спортски центар Чајетина, под покровитељством општине Чајетина и Туристичке организације Златибор.