ЈЕДАНАЕСТОГОДИШЊИ дечак П. Ј. из насеља Зимоњић код Кањиже, теже је повређен јутрос, нешто пре седам сати, када га је ударио путнички аутомобил док је претрчавало коловоз до места где стаје аутобус којим иде у школу у Кањижу. Дете је због повреда хитно пребачено најпре у Општу болницу у Сенту, а потом у Нови Сад.

Прочитајте још: ТЕШКА НЕСРЕЋА КОД МАЧВАНСКЕ МИТРОВИЦЕ: Погинула једна особа (ФОТО)

Како је потврђено у Полицијској управи у Кикинди, несрећа се догодила на путу Кањижа-Сента када је дечак покушао да претрчи пут, али га је у близини аутобуског стајалишта, код насеља Зимоњић, ударило путничко возило „опел кадет“.Возилом је управљао 31-годишњи А. К. возач из Кањиже. У Основном јавном тужилаштву у Сенти саопштили су да је у овој несрећи возило ударило дечака и да се још испитују околности несреће како би се прецизно утврдила кривица возача аутомобила за ову несрећу. Због тога против возача, за сада, нису предузете никакве казнене мере.

Прочитајте још: ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД УЖИЦА: У удесу страдао возач "заставе"

До несреће је дошло на отвореном путу, неколико километара од Зимоњића према Сенти, према салашу Рекецки. Ту дечаку свако јутро стаје аутобус којим путује у четврти разред Основне школе “Јован Јовановић Змај” у Кањижи. Како смо сазнали, повређени дечак П. Ј. станује на салашу на оближњем Јарашу.

Иначе, у насељу Зимоњић живи нешто више од 200 житеља, од којих добар део на околним салашима.