Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре за економско оснаживање избеглих, прогнаних и расељених породица на подручју Војводине, у вредности од 12 милиона динара.

Мировић је рекао да се су издвајања за ове породице сваке године све већа, али и да је циљ да таквих породица буде све мање. "Желим да те породице знају да су овде равноправни са свим осталим грађанима, а томе служе и конкурси које расписујемо, па и ових 12 милиона динара које смо издвојили по основу три конкурса", рекао је Мировић.

Он је казао да покрајинска администрација не може бити у потпуности задовољна све док и последња избегла и прогнана породица не буде интегрисана, те подсетио да Комесаријат за избеглице улаже огроман напор да њима буде обезбеђен трајни смештај, у неколико објеката широм Војводине, попут оних у Сремским Карловцима, Сремској Митровици, Новом Саду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - SVEČANOST POVODOM 171. GODINE PROGLAŠENjA SRPSKE VOJVODINE: Priznanja Pilipoviću i Bogdanu (FOTO)

Душко Чутурило из Фонда за избегла и расељена лица објаснио је да су данас додељени уговори породицама по основу три конкурса, од којих се један односи на економско оснаживање жена, а друга два на пољоприрведну делатност.

"Два јавна позива тичу се пољопривредне делатности, односно односе се на набавку опреме, пољопривредне механизације, за пчеларство и подизање пластеника. Желимо да наставимо да помажемо на овај начин, јер ће ово значити расељеним и избеглим породицама да покрену приватан бизнис", рекао је Чутурило.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVAC ZA RADNA MESTA: Igor Mirović uručio ugovore vredne 300 miliona dinara

Подсетио је да је уведена и новина о додели бесповратних средстава на конкурсима, што раније није био случај.