ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић уручио је јуче уговоре у укупној вредности од 300 милиона динара, чија реализација ће обезбедити отварање 290 нових радних места у 14 предузећа, као и набавку опреме за 26 привредних друштава.

У оквиру овог пројекта бесповратна средства за нова радна места и куповину опреме додељена су у износима од по 150 милиона динара на конкурсима Развојне агенције Војводине (РАВ).

Прочитајте још - Мировић: Војводина је поново на путу развоја

Мировић је најавио и да ће преко 500 милиона динара, које је покрајински буџет приходовао из приватизације "Луке Нови Сад", ребалансом буџета, преко РАВ-а, бити стављено у функцију привреде.

- То је добар посао за Војводину и наше предузетнике, јер ћемо са овим улагањем поново зарадити новац, који ће се вратити у буџет и служити за све намене - казао је Мировић.

Директор Развојне агенције Војводине Никола Жежељ је нагласио да је више од 90 одсто средстава која су јуче додељена усмерено домаћим предузећима и привредницима. Он је најавио да РАВ планира нову конкурсну линију за подршку задругама, за шта је обезбеђено око 50 милиона динара.