ЗАПОЧЕТА је изградња првог од пет планираних логистичких центара фирме "Логистик тим Секулић", а укупна вредност овог посла у Индустријској зони на територији Шимановаца износи два и по милиона евра.

Локална самоуправа у Пећинцима, тако, наставља инфраструктурно опремање радних зона и спремно очекује долазак нових инвеститора - што је приоритетни задатак зарад смањивања незапослености.

- На површини од 15.000 квадрата ћемо градити у пет једнаких етапа. У току је градња првих 3.000 квадратних метара и очекујемо да до 1. јула буде завршен први модерни логистички центар у који ће наши клијенти одмах моћи да се уселе. Наредна фаза радова ће, притом, пратити развој посла, али смо већ сада опредељени за проширивање - каже власник фирме Радивој Секулић и прецизира да се за Индустријску зону у Шимановцима, на територији Пећинаца, одлучио због чињенице да је поприлично уређена.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - КАСА ПРАТИ ПРОЈЕКТЕ: У СО Пећинци усвојен ребаланс буџета

Први човек "Логистик тима Секулић" сматра да је то што овде већ послују велике фирме најбоља препорука за будуће улагаче.

- Поред прикључака на водовод, гасовод и канализацију, преко електроинсталација и оптичког кабла који су већ доведени до самог плаца, изузетно су нам важни и енергетски потенцијали. Раније сам, наиме, у Угриновцима и Добановцима имао озбиљне проблеме са напајањем електричном енергијом јер није било могуће обезбедити ни минимум од 300 киловата, а овде сам без икаквих проблема добио читав мегават - закључује Секулић.