Покрајинска влада обезбедила је велика финансијска средства за развој Града Новог Сада, истакао је у понедељак председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка радова на изградњи кружног тока у Сремској Каменици, који ће, како је најављено, бити завршен до лета.

Ова инвестиција вредна је више од 90 милиона динара, а заједнички је финансирају Покрајинска влада и Град Нови Сад.

"Град Нови Сад уз помоћ Покрајинске владе брзо мења свој изглед. У току су радови и на изградњи парка у Сремској Каменици, централне кухиње за ПУ ''Радосно детињство'', припрема се реконструкција улице Марка Милканова, а радови на изградњи Научно-технолошког парка и Радио-телевизије Војводине приводе се крају", истакао је Мировић.

Он је подсетио да су у току припреме и за реконструкције више клиника у оквиру Клиничког центра Војводине, старе зграде радија и студија М, који ће, како је најавио, бити претворен у интерактивни музеј 20. века.

Прочитајте још - Мировић: Војводина спремна инвеститорима да понуди најбоље услове

Мировић је навео да је у току и припрема за изградњу нове зграде Студентског културног центра у Новом Саду.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио је председнику Покрајинске за подршку на пројектима у Граду Новом Саду.

"Овде ћемо за три месеца имати модерну саобраћајницу какву Нови Сад заслужује. Наставићемо да инвестирамо у свим деловима Новог сада", казао је Вучевић.

Осим кружног тока, градиће се, како је најављено, и бициклистичке и пешачке стазе, како би се повећала безбедност свих учесника у саобраћају на тој локацији.

Ова раскрсница, важна је због великог броја пацијената који свакодневно гравитирају према сва три Института у Сремској Каменици.