Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је данас у Јужну Кореју на припреме за Светско првенство које крајем месеца почиње у Јапану.

Српске рукометашице учествоваће на Сеул купу од 22. до 25. новембра. Осим домаће екипе, учествоваће још Русија и Мађарска.Са списка од 19 играчица отпала је повређена Андреа Лекић,која је оперисала бубну опну. Међу путницама за Азију налазе се голман Кристина Граовац, десно крило Ана Којић и бек Јована Јововић, пренео је сајт Савеза.

- Ово је последња шанса да изборимо визу за Олимпијске игре следеће године. Велики испит за ову генерацију. Имамо јаку групу, идемо из утакмице у утакмицу. Први противник ће бити јако незгодан, Ангола. Желимо да пренесемо што више бодова у други круг - рекла је репрезентативка Жељка Николић.

Њена саиграчица Јелена Трифуновић рекла је да има добар осећај да ће се екипа пласирати у квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

- Очекивања су везана за пласман у олимпијске квалификације. Имам добар осећај. Годиће нам одлазак у Азију да се навикнемо на временску разлику. Имаћемо пријатељске утакмице да дођемо до жељене форме. Желимо пласман у главну фазу и да пренесемо што више бодова, што да не и сва четири - навела је она.

Такође и голман Јована Рисовић верује да ће циљ бити остварен.

- Имамо један циљ и сматрам да можемо да дођемо до њега. Имамо добру екипу и велике амбиције. Имамо тешку групу, она са којом укрштамо је још и тежа, али да не верујемо, не бисмо ни ишле на првенство. Сматрам да можемо да прођемо групу и пренесемо неке бодове.

Марија Обрадовић се вратила у репрезентацију после серије повреда.

- Недостајала ми је репрезентација. Лепо је играти за своју државу, има посебну драж. Идемо корак по корак, да прођемо групу, па ћемо планирати даље. Група је тешка, али тражимо нашу шансу. Место нам је у самом врху - оценила је она.

Светско првенство игра се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском Кумамотоу.

Србија ће играти у Групи А са Анголом, 30. новембра, Кубом, 2. децембра, Норвешком 3. децембра, Холандијом 5. децембра и Словенијом 6. децембра.

По три најбоље екипе пласираће се у другу фазу такмичења, две групе по шест.

Олимпијске квалификације избориће екипе пласиране од другог до седмог места на првенству, уз могућност одступања ако међу њима буду селекције које су већ избориле пласман на олимпијски турнир на основу континенталних такмичења - Бразил, Ангола, Француска, Кореја и домаћин Јапан.