Возач Ред Була Макс Ферштапен победник је данашње трке за Велику награду Бразила у шампионату Формуле један.

Ферштапен је трку завршио за сат, 33 минута и 14,678 секунди, те тако дошао до осме победе у каријери.

Други кроз циљ прошао је возач Торо Роса Пјер Гасли, док је трећи био светски шампион Луис Хамилтон. Они су заостајали нешто више од шест секунди за победником.

Четврто место припало је Карлосу Сајнцу из Мекларена, док је пети кроз циљ прошао Кими Раиконен из Алфа Ромеа.

Већ на самом старту, Хамилтон је претекао Себастијана Фетела из Ферарија и заузео другу позицију. Добар старт имао је и Шарл Леклер, који се пробио до 12. места.

Ферштапен је контролисао трку све време, па је у 21. кругу, један после Хамилтона отишао на промену пнеуматика. При изласку умало се сударио са Робертом Кубицом, али је хитро реаговао и избегао је удес, да би се два круга касније вратио на прво место.

У наредних тридесетак кругова ниеј било значајних промена, да би у 54. кругу Валтери Ботас завршио трку због квара мотора.

Због несигурног заустављања, на стазу је изашло сигурносно возило, што су сви искористили за замену пнеуматика.

При поновном "летећем" старту, односно повлачењу сигурносног возила са стазе, Ферштапен је остао на челу "каравана", Хамилтон га је притискао, док је Фетел изгубио позицију од Александра Албона, а потом и Леклера.

У 66. кругу дошло је до судара два Ферарија. Фетел је кренуо да претиче Леклера, али је дошло до контакта. Леклеру је оштећен предњи десни део болида, те је завршио у зиду, док је Немцу пукао задњи пнеуматик и за њега је трка била завршена у истом моменту.

Због судара два Фераријева болида, поново је на стазу изашло сигурносно возило, што је Хамилтон искористио и отишао у пит-стоп. При изласку се вратио на четврто место, иза Албона и Гаслија.

У борби за треће место прво је два круга пре краја Хамилтон окренуо на стази Албона, који је завршио тек 14, али је и притом оштетио свој болид. До краја актуелни шампион је притискао Гаслија, али није успео да га претекне.