Возач Ферарија Шарл Леклер добиће казну додавања 10 места на пласман у предстојећој трци Формуле 1 за Велику награду Бразила, након што је његова екипа данас потврдила да ће користити нови мотор на Интерлагосу.Леклер је већ стигао до дозвољеног броја делова за сезону, када је имао проблема са мотором уочи трке у САД, користио је старији мотор у трци у Остину, коју је завршио на четвртом месту.


Ферари се одлучио за нови мотор у Бразилу, како би постигао максималне резултате, што значи да ће Леклер добити казну од 10 места.


- Нови мотор значи и казна у Сао Паолу, али требало би да се вратимо на наш нормални ниво и покажено борбени дух како бисмо завршили сезону на високом нивоу. То ће бити важно како бисмо потврдили да напредујемо са нашим болидом и ухватимо замајац за рад током зиме. Знам да су наши возачи и цела екипа концентрисани на то -рекао је директор Ферарија Матија Биното, пренео је Скај.


Казна за Леклера биће потврђена пре викенда.


Ферари дочекује недељну трку у Бразилу после разочаравајућег издања у Остину, пре две недеље, где је Леклер био скоро минут спорији, а Себастијан Фетел није завршио трку.


Обојица возача једва чекају трку на Интерлагосу.


- Не знам зашто, али има нешто посебно око ове стазе и овог места. Сваке године се догоди нешто лудо, а ако тога не буде, будите сигурни да ће се догодити следеће године - рекао је Фетел.


Претпоследња трка у шампионату Формуле 1 на програму је у недељу 17. новембра од 18.10 у Бразилу.