Селектор српских одбојкаша Слободан Ковач рекао је данас да почиње тежи део Европског првенства и да екипа у осмини финала против Чешке треба да покаже колико вреди.

- Почиње онај тежи део Европског првенства, мада не можемо да кажемо и да је до сада било лако јер се јурио резултат да би нам дошли што лакши противници на почетку елиминација. Долази нам сада незгодна Чешка, која је добра репрезентација, али мислим да смо бољи. Тако морамо да размишљамо, да покажемо колико вредимо - рекао је Ковач у Антверпену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Околић пред Чехе: Непоражени смо, сваки играч доприноси тиму

Мушка одбојкашка репрезентација Србије је са максималним учинком завршила прву фазу континенталног шампионата и у осмини финала ће играти против Чешке.

- Урадили смо до сада добар посао, показали смо одређени квалитет. За сада је важно да смо играче уверили у наш добар рад и да смо им улили поверење. Негативне ствари још нисмо видели. Надам се да ће и даље остати поверење једних у друге - казао је Ковач.

Репрезентативац Марко Подрашчанин је рекао да је задовољан досадашњом игром.

- Имамо пет победа, први циљ је остварен и сада нас чека Чешка, која је непознаница. Нисмо их пратили, али чим су се пласирали у осмину финала, значи да се ради о озбиљној екипи. Треба добро да се спремимо и оправдамо улогу фаворита - рекао је Подрашчанин.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕП: Одбојкаши Србије сигурни против Аустрије, следи Чешка у осмини финала

Његов саиграч Немања Петрић је такође казао да је задовољан.

- Сада немамо право на грешку. Чека нас тежак посао, али идемо корак по корак. Прво гледамо само осмину финала и после полако идемо даље. Има много екипа које могу да изненаде и због тога треба да будемо што опрезнији. Ко год да је противник, тежак је, свако има своју шансу - казао је Петрић.

Урош Ковачевић је навео да није било лако оправдати улогу фаворита у групи и да српски тим није изгубио самопоуздање после неуспеха у квалификацијама за Олимпијске игре.

- Немамо ми коме да се доказујемо, знамо колико вредимо и тако улазимо у сваку утакмицу. То што се десило у Барију, то се десило Италији прошле године против нас, има милион примера како екипа може да падне. Није то смак света. Играмо сада, дајемо све од себе па докле дођемо - истакао је Ковачевић.

Утакмица Србија - Чешка ће се играти сутра од 17.30 у Антверпену