ИВАНА Шпановић (29), извесно је, неће наступити на финалу Дијамантске лиге, 6. септембра у Бриселу а, највероватније, ни на Светском првенству 27. септембра у Дохи. Најбоља српска атлетичарка је у недељу на ИСТАФ митингу у Берлину, како је потврдио њен тренер Горан Обрадовић, задобила тежу повреду задње ложе десне ноге у последњој, шестој серији.

Ивана је августа прошле године, такође у Берлину, задобила повреду Ахилове тетиве и била принуђена да одустане од финала ЕП.

Пре само три недеље, миљеница наших љубитеља спорта блистала је на митингу Дијамантске лиге у Бирмингему. Тамо је освојила сребрну медаљу скоком од 6,85 метара, пласирала на завршни митинг Дијамантске лиге, испунила олимпијску норму за Токио 2020. Претходно је кубурила са болом у пети, који је био потпуно уминуо, што је потврдила у Бирмингему.

Како је потврдила Биљана Даничић, портпаролка Шпановићеве, Ивана ће данас или сутра у Новом Саду одмах обавити прегледе и ултразвук.

- Тада ћемо тачно знати о озбиљности саме повреде. Пошто је реч о задњој ложи сигурно неће на финале Дијамантске лиге и највероватније СП. У овом тренутку незахвално је причати о дужини опоравка пре него што се обаве сви прегледи. Није било никаквих индиција да до овакве повреде може да дође, али то је спорт - рекла је Даничићева

СЛОМЉЕНО СРЦЕ

ИВАНА Шпановић је на свом инстаграм-профилу уз реч "Берлин", ставила и слику сломљеног срца.

- Нисам знала шта значи бризнути у плач док нисам осетила овакав бол два пута у годину дана. Хвала. Није требало. Време је за одмор и нека нова сећања. Хвала Вам на порукама подршке - обратила се наша најбоља атлетичарка фановима.