У ГВАНЏУУ ће се сазнати које ће се селекције борити за медаље, а које за пласман од 5. до 8. места на 18. Светском првенству. Ватерполо тим Србије, чије је званично осигурање "Уника", у уторак (7.00) у четвртфиналу се састаје са Шпанијом.


Без озбира на учинак, подмлађена селекција је у јужнокорејском граду показала да Србија не мора да брине за своју будућност. Подсетимо, после тријумфа у Светској лиги и вађења олимпијске визе за Игре 2020. у Токију, селектор Дејан Савић је одлучио да одмара: Филиповића, Прлаиновића, Душка и Гојка Пијетловића, Алексића, Стефана и Бранислава Митровића. Прву праву прилику тако су дочекали: Ристичевић, Добожанов, Стојановић, Лазић, Страхиња Рашовић, Драшовић и Дедовић и у групи А максимално је искористили. Зато је после групне фазе капитен Филиповић на свом сајту filipfilipovic.com нагласио:


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Драшовић: Нема страха, већ смо много урадили


- Наша екипа је показала да најгора ствар која може противнику да се деси јесте да потцени овај састав. Ко зна који пут се показало да не играју имена, већ момци који су одлучни и спремни да у тренутку дају све од себе и покажу жељу за победом. То је оно што их је и против Грчке и у једном делу меча против Црне Горе издвојило.


Уколико савладају Шпанију, с којом су се наши увек мучили на светским првенствима, Милош Ћук и другови у полуфиналу ће се састати са бољим из дуела Хрватска - Немачка, у којем су "баракуде" апсолутни фаворити. Други полуфинални пар чиниће бољи из дуела Мађарска - Аустралија и Италија - Грчка. Према приказаним играма Мађари су велики фаворити, док ће дуел Италијана и Грка бити неизвестан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ОДБРАНОМ ДО ПОБЕДЕ: Ватерполисти Србије оптимисти пред четвртфинале против Шпаније


Да су Хрвати и Мађари до сада највише показали, сматра и Филиповић:


- Хрватска и Мађарска играју одличан ватерполо, ефикасан, енергичан и сматрам да су то екипе које имају највеће шансе за крајњи пласман.


РАСПОРЕД

ЧЕТВРТФИНАЛЕ

Уторак

Србија - Шпанија 7.00

Хрватска - Немачка 8.30

Мађарска - Аустралија 10.00

Италија - Грчка 11.30

ПОЛУФИНАЛЕ - 25. јул

Срб./Шпа. - Хрв./Нем. 10.00

Мађ./Аустра. - Ита./Грч. 11.30

СУБОТА - 27. јул

За бронзу 10.00