Чланица Клуба борилачких спортова Нови Пазар Ајла Лукач рекла је данас да очекује још једну златну медаљу на Светском купу у Будимпешти, иако ће у лоу-кику до 56 килограма имати неколико јаких ривалки.

- Прошле године добила сам три противнице на путу до трофеја, а сада нас је нешто мање у жребу. Посебно је опасна Пољакиња Ивона Њерода, ту је и Украјинка Жана Кондратова. С њима сам се већ састајала. Ипак, спремна сам и очекујем злато - рекла је Лукач.

Светски куп у Мађарској, 25. по реду, на програму је од 16. до 19. маја, а за лоу-кик до 56 килограма пријављено је укупно седам кик-боксерки.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САИДА БУКВИЋ СПРЕМНА ЗА СВЕТСКИ КУП: Напад на злато

- Темпирам форму за октобар и Светско првенство у Сарајеву, где ћу покушати да освојим једину титулу која ми недостаје. Будимпешта је одличан тест - оценила је Лукач, актуелна првакиња Европе.

Тренер Хусеин Дупљак изразио је жаљење што је Лукач до златних одличја на овогодишњим првенствима Србије у лоу-кику и К1 стигла без уласка у ринг.

- Изузетно је спремна, можда као никада раније. Са Пољакињом има нерешен скор у два меча, али убеђен сам да ће освојити злато. Недостају јој борбе, али у држави нема достојну противницу, па спарингује с тежима до себе - навео је Дупљак.