СТРАХИЊА Јованчевић није задивио само спортску, него и академску јавност. Освајач бронзане медаље на дворанском ЕП у атлетици данасје постао први ЕКОФ амбасадор. Сјајном скакачу удаљ захвалницу је на скромној свечаности уручио декад београдског Економског факултета проф. др Бранислав Боричић.


- Знамо да ће Страхиња да буде достојан признања, јер је фер-плеј и спортиста и студент. Када је освојио медаљу, на посту на "Фејсбуку" сам написао да ми се тек после положеног испита представио и рекао ко су му родитељи. Данас се мало ко тако понаша, што је мене одушевило. Захвални смо му што је најбољи узор млађим колегама и колегиницама и што Економски факултет представља у најбољем светлу. Зато смо одлучили да га именујемо за првог амбасадора нашег факултета - нагласио је декан Боричић, уз опаску да је и легендарни Ненад Стекић студирао Економски факултет.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ивана Шпановић због лошег времена отпутовала на припреме у Дубаи


Јованчевић је подсетио да је на Униврзијади 2017. у Тајпеху освојио осмо место, а да је испод његовог имена писало Економски факултет, Универзитет Београд. Подвукао је да му је драго што је први носилац признања и да ће се трудити да на достојан начин представља свој факултет.


- Ово је велика част, али и обавеза. Увек говорим, ако мислите да будете врхунски спортиста, шампион као Новак Ђоковић, морате да радите на свим пољима, да се развијате. Видимо колико он зна језика, тако да је мени факултет помогао и у спорту - нагласио је Страхиња.


Атлетичар Црвене звезде је апсоловент и нада се да ће догодине да дипломира.


- Прве године су ми ишле одлично, стално сам био на буџету. Осим последње, четврте, када смо почео да постижем добре резултате у атлетици. Често сам ишао на припреме, такмичења, тако да нисам стигао да испратим испите из летњег семестра. Ипак, када добро испланирате можете бити успешни на оба поља - истакао је Јованчевић.


ЦИЉ ЈЕ ДОХА

НОВА звезда српске атлетике пре три дана вратила се са припрема на Кипру.

- Добро сам радио и полако се спремам за такмичења. Прве испите имаћу у јуну, са Иваном Шпановић учествоваћу на митингу у Зеници. Мораћу доста да скачем, јер желим да испуним норму (8,17 м) за СП од 28. септембра до 6. октобра у Дохи - подвукао је Јованчевић.