Мерцедесов болид допремљен је испред куће тешко болесног петогодишњег дечака, који је инспирисао шампиона Луиса Хамилтона на добру вожњу и победу у трци Формуле 1 за Велику награду Шпаније.

Дечак Хари Шо, који болује од рака, послао је из болничког кревета путем друштвених мрежа поруку подршке Хамилтону, пред трку у Шпанији.

Дечак је после тога пуштен кући у Редхил у Сарију, да буде окружен породицом у својим последњим данима, пренели су британски медији.

Хамилтон је дечака назвао анђелом и посветио му је победу у недељу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хамилтон освојио Барселону

Из Мерцедеса су после тога одлучили да пошаљу један болид испред Харијеве куће, где ће добити и победнички трофеј из Барселоне.

- Не познајем Луиса, али видели смо да је заиста пристојна и дивна особа. Ово је била срдачна порука и много нам значи што је победу посветио Харију - рекао је дечаков отац Џејмс.

Дечакова мајка Шарлот рекла је да су сви поклони, укључујучи потписане фотографије и капе Мерцедеса и у овако тешким тренуцима, измамили осмехе на дечаково лице.

- Посебна је ствар видети да Хари ужива - навела је она.

Харијева породица основала је добротворни фонд како би се прикупио новац за истраживање Јуинговог саркома, а до сада је прикупљено 15.000 фунти.