ПИСТА у Бакуу, са најдужим правцем од 2,2 километра и брзинама које на излазу у кривину могу да достигну и 300 км на час, објашњавају добри познаваоци Формуле 1, омогућиће Ферарију да узврати ударац!


Пред нама је овог викенда четврта трка шампионата света Формуле 1 и нови двобој моћних тимова Ферарија и досад неприкосновеног Мерцедеса. Две победе Луиса Хамилтона и једна Валтерија Ботаса доказ су да "сребрне стреле" и ове сезоне лете.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хамилтон: Фантастичан резултат за екипу; Фетел: Имамо домаћи задатак за наредну трку


Себастијан Фетел и Шарл Леклер тврде да су спремни да узврате ударац, али да је сваки викенд прича за себе и да је немогуће било шта прогнозирати.


- И на неким другим тркама су сви тврдили да смо фаворити, али се показало да је Мерцедес пребрз - каже Фетел. - Наравно да ће цела екипа дати све од себе да докаже да нам ова писта више одговара.


Наравно, у прикрајку чека као запета пушка и Холанђанин Макс Ферштапен у све бржем болиду Ред була.


Формула 1 поново постаје веома атрактивна, подсећа на старе дане славе, а челници "најбржег циркуса" се труде да сваког дана буквално донесу неку новину, узбуркају страсти, покажу нешто ново.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ХАМИЛТОН ЗА ИСТОРИЈУ: Британац на ВН Кине тријумфовао на 1000. трци шампионата света у Формули 1


Зато и не чуди да је уз велику помпу најављена нова трка у календару света следеће године. Реч је о Гран-прију Вијетнама, који ће се одржати у Ханоју. Улична трка привући ће огроман број гледалаца и спонзора једне од најбрже растућих економија света.


На промоцији, пре неколико дана, 30.000 људи је дошло да види Дејвида Култарда у болиду Ред була.


Ипак, у жижи је предстојећа трка за Велику награду Азербејџана. Квалификације су у суботу у 15.00, а старт трке на улицама Бакуа је у недељу у 14.10.


ПЛАСМАН:

ВОЗАЧИ

1. ХАМИЛТОН 68
2. БОТАС 62
3. ФЕРШТАПЕН 39
4. ФЕТЕЛ 37
5. ЛЕКЛЕРК 36
6. ГАСЛИ 13


КОНСТРУКТОРИ
1. МЕРЦЕДЕС 130
2. ФЕРАРИ 73
3. РЕД БУЛ 32
4. РЕНО 12
5. АЛФА РОМЕО 12
6. ХАС 8