У оквиру плана обиласка територијалних спортских савеза, председник и секретар Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и Горан Маринковић посетили су општину Љубовија. Свечани пријем представника Спортског савеза Србије одржан је у канцеларији председника општине Љубовија, Милована Kовачевића након којег је уследио радни састанак.


Председник општине Љубовија, Милован Kовачевић поздравио је присутне чланове Спортског савеза Србије изразивши захвалност што су одлучили да посете општину Љубовија. Након тога је генерални секретар Спортског савеза општине Љубовија, Владимир Kрстић упознао председника и генералног секретара ССС са стањем спорта у општини Љубовија:

- Приоритетни циљ је, поштујући Националну стратегију развоја спорта у Републици Србији и Програм развоја спорта општине Љубовија, укључити што већи број грађана у систем спорта, нарочито младих, деце основношколског и средњошколског узраста. Највећи резултат огледа се у повећању броја девојчица које се баве спортом - за 5 година дупло више девојчица које се баве спортом у новим спортским удружењима - рекао је Kрстић.

О проблемима који су уочени када је реч о спорту у општини Љубовија причао је председник Спортског савеза општине Љубовија Благојевић Горан:

- Највећи проблем је развој спортске инфраструктуре. Велика је потреба за изградњом спортске хале јер једина постојећа хала СШ ,,Вук Kараџић” је практично неусловна. На територији општине Љубовија постоје само два фудбалска терена у склопу стадиона ФK ,,Дрина” која не могу да опслуже све кориснике због чега је дошло до великих оштећења на травнатим подлогама, па се јавља потреба за изградњом терена са вештачком подлогом. Изградњом ових објеката поред несумљивог утицаја на развој спорта у општини Љубовија позитивно би деловали и на развој спортског туризма због потенцијала које наша општина поседује.

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек захвалио се представницима општине Љубовија на дочеку и истакао да слични проблеми постоје и у другим мањим срединама:

- Упознати смо са проблемима општине Љубовија. Kако Спортски савез Србије не може да конкретно реши проблем спортске инфраструктуре, помоћи ћемо Вам са спортским реквизитима и лоптама, као и подршком и саветовањем за будуће пројекте. Спортски савез Србије има изузетно добру сарадњу са Министарством омладине и спорта и овај проблем ћемо им предочити - председник ССС је након разговора са представницима општине и Спортског савеза општине Љубовија истакао је да се из приложених резултата види да ССОЉ има жељу да ради и подстиче развој спорта.