Ауто-мото савеза Србије (АМСС), у сарадњи са Спортским ауто и картинг савезом Србије (САКСС) и Мото савезом Србије (МСС), на свечаности у Белеxпо центру доделио је вечерас награде шампионима за 2018. годину.

Златне кациге у ауто-мото спорту добили су Лука Которчевић, Драган Балачикић и Алекса Радојковић, док је Радојковић добио и Дијамантску кацигу. Њима је награде предао министар одбране Александар Вулин.

У мото спорту Златну кацигу у дициплини Мото Крос МX3 понео је Виктор Ланг, у дисциплини Мото Класик, Драган Драгој и Слободан Васиљевић, двојац који је уједно и носилац Дијамантске кациге. Њима је награде уручио министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Председник АМСС Мирко Бутулија изјавио је да је поносан што се свечаност одржава тачно 80 година после прве међународне трке.

- Ово је заједничка свечаност, нас и пријатеља куће, оних који су дали допринос развоју ауто и мото спорта у протеклој години. Посебно бих се захвалио министру Удовичићу што је Министарство омладине и спорта препознало значај ових спортова, као и министру Вулину за неизмеран допринос и пружену могућност за спровођење заједничких инфраструктурних пројеката, без којих овакав успех не би био могућ. Надам се да ћемо решити проблем полигона и стаза за трке и обуке наших возача и војске, те да ћемо убудуће имати већи број шампиона и дисциплина - рекао је Бујтулија.

Председник АМСС Мирко Бутулија, председник САКС С Станиша Лазарац и генерални секретар МСС Божидар Михаиловић, уручили су специјална признања представницима најважнијих институција и медија које подржавају, помажу и прате ове спортове.

Између осталих награде су уручене министру омладине и спорта Вањи Удовичићу, министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу, министру одбране Александру Вулину и директору полиције Владимиру Ребићу.