Реми "орлова" на старту Светског првенства. У првом мечу на планетарном шампионату Србија је одгирала нерешено са Русијом - 30:30 (16:16).

После првог полувремена у којој су Руси имали чак девет седмераца, норвешке судије су у другом промениле критеријум суђења, изабраници Ненада Перуничића су на три минута пре краја имали два гола предности (29:27). Дибиров је у завршници из седмерца изједначио, Србија је имала напад за победу, Кукићев шут је одбранио Грамс, а Руси нису реализовали последњи напад.

Најефикаснији у српском тиму био је Немања Илић са шест погодака, док је на другој страни Тимур Дибиров 12 пута затресао мрежу.


18:37 - ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Одличан почетак за репрезентацију Србије, Немања Илић је успео да удвостручи вођство после три минута игре (2:0).

Руси на старту имају велику помоћ судија. У прва четири напада, четири седмерца, само два су реализовали за свега пет минута игре. За то време два искључења за Србију (3:2).

Одличан напад Србије, Пушица постиже гол, али Немци враћају са крила преко Дибирова."Орлови" одлично одговарају на све то, увећавају предност на 6:3, али је уследио нови седмерац за Русе, овај су реализовали, уз искључење (6:4).

Руси користе грешку и погађају празан гол, али расположени Пушица погађа. Руси, први пут у 13. минуту играју са играчем мање, али су преко Дибирова реализовали напад (7:6).

Перуничић и клупа Србије протестују, али норвешки арбитри настављају, пети седмерац за Русију којим долазе до изједначења на половини првог полувремена (7:7).

Марсенић је очигледно фаулиран, судије ништа не свирају, али он и поред тога успева да затресе мрежу. И наравно, нови пенал на другој страни. Овог пута Веркић брани. Руси после дужег времена дају гол из игре, али већ у наредном нападу добијају нови седмерац, уз искључење Немање Илића. Вујић трећи пут погађа, судије тек после тога искључују Житникова, иако је Дибиров направио фаул. У игри пет на пет Шкурински изједначује, али Марсенић враћа вођство (11:10).

Дибиров из "мртвог угла" мајсторски постиже гол, свој четврти на мечу. Зеленовић има одговор на то. Убрзо, нови седмерац, гол Дибирова. Руси долазе до првог вођства у 24. минуту (12:13).

Невероватан критеријум норвешких арбитара, за стартове који су на другој страни били седмерци, Србији ништа није суђено. Чак су и навијачи на трибинама реаговали звиждуцима, Перуничић и клупа протестују. И поред свега тога Србија на полувремену има нерешен резултат - 16:16. Један занимљив податак - Русија је у првих пола часа игре извела девет седмераца.

19:32 - ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Руси за нијансу боље започињу други део, али Србија нема намеру да посустане, после пет минута игре у наставку Србија је коначно добила седмерац, тек други у мечу, Радивојевић потом доноси поново предност "орловима" уз искључење за противника (19:18).

Русија ризикује и игра без голмана услед играча мање. Србија то користи на фанстастичан начин и лако реализује нападе без чувара мреже. Србија има три гола предности (22:19).

Критеријум Норвежана је знатно другачији у другом делу, овог пута Србија долази до другог седмерца, Немања Илић га реализује (23:19). Тајм-аут Руса, Перуничић тражи од својих играча да буду мирни и да наставе са чврстом игром у одбрани.

Кратка пауза је значила Русији која је успела да се врати у игру (23:22). Тајм-аутом реагује и Перуничић и захтева знатно већу концентрацију од својих изабраника и више додавања. Фаул на Зеленовићу и седмерац, Немања Илић га претвара у два гола предности (24:22).

Расположени Дибиров прави велике проблеме одбрани Србије, да би после брзе контре Шишкарев поново изјаендачио на половини другог полувремена (24:24).

Норвежани суде нови седмерац за Србију, одлична реализација и предност за Србију. Капитен Илић је имао прилику сам у контри да реши напад, али је Грамс одбранио. На 10 минута пре краја "орлови" имају минималну предност (26:25).

После дужег времена 10. седмерац за Русију. Перуничић је вратио Веркића на гол, али је Дибиров био прецизан и тако постао први играч са двоцифреним бројем погодака на мечу. Илић промашује седмерац, Руси долазе до предности, али Кукић одмах враћа неизвесност (27:27).

"Бомба" Ненадића за вођство, Цупара на другој страни брани шут Шишкарова. Перуничић је тражио кратак одмор, објаснио да жели напад на Немању Илића. Није напад ишао како је селектор желео, али је Вујић погодио за два гола предности на три минута пре краја (29:27).

Кисељев смањује заостатак, Кукић враћа предност, али у свом том слављу због поготка Дибиров користи и брзом реакцијом даје нови гол. Зеленовић је остао да лежи на терену, жали се на повреду, морао је на клупу (30:29). Контра Русије, Кукић прави фаул, судије показују на седам метара, Дибиров шутира и погађа за изједначење на 90 секунди пре краја (30:30).

Русија је имала контру са два играча више, услед контра, али Житњиков прави фаул у нападу. Уместо смиреног и дугог напада, Србија креће у брзу акцију, Кукић шутира, Грамс брани, Русији остаје осам секунди за последњи напад. Тајм-аут Руса, Перуничић захтева од својих изабраника да не дозволе шут ка голу. Кисељев покушава, лопта иде далеко преко пречке.

Реми Русије и Србије у Берлину - 30:30.