Историјско вече за Шапчане. „Чивијаши“ су први пут у историји освојили Куп Србије. Гојко Пијетловић и другови су у финалу завршног турнира у Зрењанину после велике борбе савладали Раднички са 10:9 (2:2, 2:2, 4:1, 2:4).

- Није било лако. Финале је како смо и очекивали било тешко. Борили смо се, изгарали, дали задњи атом снаге и на крају се радовали – истакао је после меча стратег Шапца Миодраг Мировић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КУП СРБИЈЕ: Шабац изненадио Партизан, за трофеј против Радничког

Шапчани и Крагујевчани водили су жестоку борбу у базену. Играли су одлично у одбрани, на голу су блистали Пијетловић и Добожанов, али су Мировићеви пулени у одлучујућим тренуцима били присебнији. Предвођени четвороструким стрелцем Ђорђем Вучинићем Шапчани су у трећој четвртини успели да стекну, чинили се у тим тренуцима, недостижних 8:4. Међутим, упорни Шумадинци се нису предавали. Успели су пет минута пре краја да се примакну на минус један и финале учине неизвесним до последње секунде.

- Шапчани су заслужено освојили трофеј. Били су бољи, а ми смо имали пад у трећој четвртини. Успели смо да се вратимо,али не и да преокренемо резултат у нашу корист. Ово је велико искуство за нас и надам се лепшој будућности – нагласио је кормилар Радничког Урош Стевановић.

ПАРТИЗАН НАЈТРОФЕЈНИЈИ
ВАТЕРПОЛИСТИ Партизана су од 2006. девет пута освојили Куп Србије. Два пута је славила Црвена звезда, а по једном Раднички и од вечерас Шабац.

БАЗЕН у Зрењанину. Гледалаца: 600. Судије: Раковић и Путниковић (Београд). Играч више: Раднички 10 (5) , Шабац 14 (4). Два играча више: Раднички 2 (1), Шабац 1 (1).
РАДНИЧКИ: Добожанов (9 одбрана), Митровић, Станојевић, Ганић, Радованлија 1, Танасијевић, Панић, Дино 3, Васић, Гусаров 4, Манић 1, Томашевић, Ђерковић, Пљеванчић.
ШАБАЦ: Пијетловић (12 одбрана), Ераковић, Марковић 1, Репановић, Тохољ 1, Велкић 1, Рогач 2, Лукић 1, Јанковић, Вучинић 4, Боловић, Илић, Вукадиновић, Васовић.