НИЗУ бројних трофеја и медаља у клупским и репрезентативним такмичењима Владо Петковић (34) додао је и пехар намењен шампиону Грчке! У неизвесном финалу плеј-офа, предвођен некадашњих техничарем "орлова" ПАОК из Солуна је укупним резултатом 3:2 савладао великог ривала - атински Олимпијакос и тако освојио трећу узастопну титулу, а Краљевчанин се златним словима уписао у анале грчког спортског великана.

- Осећај је заиста сјајан, нарочито јер се пета, одлучујућа утакмица играла у Атини. Одлично селектирани Олимпијакос, којег са клупе предводи наш Слободан Бошкан, имао је огромну подршку навијача, али смо ми били добро психички припремљени, храбро смо ушли у меч и успех није изостао - прича Петковић који је упркос повреди, према писању грчких медија у одлучујућем мечу сјајно дириговао игром свог тима.

Великом тријумфу познатог солунског клуба уз Петковића значајан допринос дао је и коректор Саша Старовић, такође некадашњи репрезентативац Србије.

- Старовић нам се прикључио у другом делу првенства и одмах је демонстрирао све своје квалитете. Он и ја смо одлична дијагонала која је беспрекорно функционисала као и до недавно у националном дресу - додаје Петковић. - Осим нас, у тиму су још искусни Бразилац Данте Амарал, затим Сакоглу, Шафрановић, Андреадис, Такоуридис... Свако је ставио велики печат на овај успех.

Већ на заслуженом одмору са својом породицом, Петковић, како каже још не размишља да ли ће и наредне сезоне носити дрес ПАОК или ће променити средину.

- Има понуда и интересовања, али још ништа нисам одлучио - наглашава освајач европске круне са репрезентацијом Србије 2011. године. - Иза мене је напорна сезона, најпре да се добро одморим, а за све друго има времена.