ЖРЕБ за АТП финале у Лондону (10-17. новембар) није био наклоњен Новаку Ђоковићу. Петоструки освајач завршног турнира у сезони, пут до полуфинала ће тражити у групи званој "Бјерн Борг", кроз дуеле против дебитанта међу елитном осморком, Матеа Беретинија (недеља), Доминика Тима и Роџера Федерера, шестоструког власника једне од маестралних рукотворина "Томаса Лајтија", компаније чувене по изради спортских пехара.

У другој групи, која носи име по Андреу Агасију, тренутно први рекет на свету, Рафаел Надал ће, уколико га повреда абдоминалног мишића не удаљи са терена, покушати да се домогне финала и тако готово извесно остане на бодовном АТП трону, преко прошлосезонског победника "финала" Александера Зверева, Стефаноса Циципаса и Данила Медведева.

Према садашњим калкулацијама, Новаку је за повратак на светски врх, за шта му следује трофеј за најбољег на АТП туру у 2019, (такође дело компаније "Томас Лајти"), осим освајања пехара за најбољег у Лондону (максимално 1.500 поена), уз све победе у групи (свака вреди 200 поена), неопходно да Надал, који никада није освојио пехар АТП финала, бар једном киксира у групној фази.

Новак би уколико се све обистини, уз поменута два трофеја, добио и чек на 2,871 милион долара, колико је укупна новчана награда за шампиона без пораза у групи.

Сваки учесник је приликом доласка у Лондон добио 215.000 долара, а резерве Роберто Баутиста Агут и Гаел Монфис по 116.000. Свака победа у групи вреди 215.000, победа у полуфиналу 675.000, а у финалу 1,354 милиона долара.

БЈЕРН БОРГ
Новак Ђоковић
Матео Беретини
Доминик Тим
Роџер Федерер

АНДРЕ АГАСИ
Рафаел Надал
Александер Зверев
Стефанос Циципас
Данил Медведев