Трофеј мастерса у Паризу пети пут је завршио у рукама Новака Ђоковића, који ће, после дуже паузе, понво заиграти и у Дејвис куп репрезентацији, коју од 18. до 24. новембра очекује финални турнир у Мадриду.

- Искрено, веома се радујем повратку у репрезентативни дрес. Волим да будем део тимске атмосфере с момцима који су ми дугогодишњи пријатељи. Биће веома емотивно, поготово за Јанка, који се опрашта. Зики ће бити селектор, а Виктор у екипи. То је та наша златна генерација која је освојила Дејвис куп пре сада већ дугих девет година – рекао је Новак у Паризу.

Поред тенисера који су у Београду освојили “салатару”, у саставу ће бити и нове наде Филип Крајиновић и Душан Лајовић.

- Филип и Душан ће носити боје наше заставе у тенису на најбољи начин. Они то већ раде. Надам се да ће имати светске успехе. Бићу ту да их испратим играчки, сутра можда и у некој другој улози. Ако будем играо финале у Лоднону, неће бити одмора. Биће интезивно, али у наступима за репрезентацију, кад осетите колектив, пронађете снагу коју мислите и да нисте имали – поручио је Новак.

Подсетимо, на финалном турниру учествују Аргентина, Аустралија, Белгија, Канада, Чиле, Колумбија, Хрватска, Француска, Немачка, Велика Британија, Италија, Јапан, Казахстан, Холандија, Русија, Србија, Шпанија и САД.

У поход на нови трофеј, тенисери Србије крећу из Групе А где ће се за пласман у четвртфинале борити против репрезентација Француске и Јапана.

Репрезентације су подељене у шест група по три екипе. Победници сваке групе и две другопласиране екипе са најбољим процентом освојених сетова, гемова и поена пласираће се у нокаут фазу.