ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА: ПАРИЗ

И ПЕТА титула у Берсију завршила је у рукама нашег Новака Ђоковића, апсолутног рекордера по освајању трофеја на париском мастерсу! Ђоковић је у Берсију славио пет пута у шест финала, без изгубљеног сета у овогодишњем издању, и из руку некадашњег троструког освајача овог турнира Марата Сафина примио разгранато стабло уметника Лучија Фантија које припада победнику. Исписао је тако импресивну бројку од 77 титула у каријери, од чега 34 мастерса хиљаду!

После церемонијалног дела, новинаре је занимало има ли разлике између првог, неког другог и тридесет четвртог…

- Наравно да има! Први трофеј је увек први. Благословен сам што сам освојио толико великих титула у животу. И то је један од највећих разлога што сам још у професионалном тенису. Трудим се да подсетим себе како су драгоцени ови моменти и трофеји када се нађем у другачијим животним околностима – одоговорио је Новак.

Освојену титулу српски ас је одмах прославио са својом верном навијачком групом "Србикоси", који су за ту прилику припремили видео с посебном кореографијом.

- Препевали су једну познату страну песму на наш језик. Цела песма има везе с они што се дешавало протекле недеље на турниру. Веома је занимљиво. Ништа слично нисам доживео. Они су међу најбољим, најватреним и највернијим навијачима које сам имао током каријере. Баш су ме лепо обрадовали – открио је Новак новинарима како је провео време између победе и конференције за медије.

Распевао се и са својим тимом, а славио је и са браћом која су била у Паризу. Већ синоћ је, међутим, кренуо на пут.

- Идем у Женеву, на један дан, да видим фамилију, сестре од тетке, тетку и течу, а онда одмах у Монако, да будем с децом. Са породицом ћу да дођем у Лоднон, већ у четвртак – открио је планове.

А у Лондону, на завршнм мастерсу, чека га прилика да се поново врати на прво место, са кога ће данас сићи јер му се скидају поени освојени прошле године на завршном турниру.

Чудан је данашњи тенис, са тројицом вансеријских шампиона. Поред пет освојених титула – три мастерса у Мадриду, Токију и Паризу, и два гренд слема, у Аустралији и на Вимблдону – Новак ће од бити тек други, иза Рафаела Надала! Али, игром коју је показао у Паризу ставио је до знања да ће, по свој прилици, тај силазак с врха потрајати веома кратко.

Чињеница да је Надал, који сада Новаку измиче 640 бодова, одустао у полуфиналу Берсија, није, међутим, разведрила Новака, јер се то догодило због повреде.

- Моји највећи циљеви су да освојим што више гренд слемова и да будем број један што је дуже могуће. Али, не желим да се бавим претпоставкама. Не би било коректно према Надалу и према другима да причам о томе. Тужно је видети повређеног Рафу. То не желим било коме. Знам како се осећа. Надам се да ће да се опорави и да ће учествовати у Лондону. Јер, с њим и без њега, борба за прво место и сам турнир нису исто! Велики је шампион и имам много искреног поштовања према њему – поручио је џентлемнски наш ас.