У Москви је пробао жустро и увредама, није успело. У Барселони је пробао, колико толико, смирено и уз молбу играчима да мало играју одбрану, поново није дало жељени резултат. Кошаркаши Фенербахчеа играју најгору сезону од како их је преузео Жељко Обрадовић, којем је после убедљивог пораза од Каталонаца (89:63) постављено директно питање.

Господине Обрадовићу, да ли вас играчи минирају?

- У тешким тренуцима схватиш неке ствари о људима. Али дешавало ми се и ово и раније. А гласинама никад нисам придавао пажњу. Ни сада нећу. Ако желите да питате играче шта мисле о мени, питајте њих. Ја увек покушавам да помогнем својим играчима. И даље ћу то да радим. Савест ми је мирна. Немам проблем с тим и лоптицу пребацујем код њих у двориште. Нек они одговоре на ваше питање – рекао је искусни стратег после меча у “Блауграни”.

Тешки месеци су иза Жељка Обрадовића и Фенербахчеа. Пораз од Анадолу Ефеса у полуфиналу прошлосезонског Фајнал фора био је увод у препуштање националног трона истом ривалу, да би ове сезоне у елитном такмичењу истанбулски великан уписао само два тријумфа у првих девет утакмица.

- Тренутно смо катастрофа. Мотивисан тим никад не заврши меч само са 16 фаулова. Нисмо се ни борили. Морамо да створимо реакцију. Не знам како, али даћу све од себе. Тренутно изгледамо као тим без карактера – казао је Жељко Обрадовић.