У конкуренцији 1.950 такмичара из 44 државе, Радош Савић, учитељ и такмичар књажевачког Клуба борилачких вештина "Егами Центар Сведок", окитио се најсјајнијом медаљом на Светском првенствукоје је одржано у немачком Штутгарту.


Да успех буде још већи, сведочи податак да је Радошу током првог елиминационог круга пукао мишић на левој руци. Упркос савету лекара да оустане, овај спортиста је узвратио да се „каратисти никада не предају“. Победио је и у наредне две борбе и постао – првак света.


- Била је то највећа борба коју сам могао да имам – казао нам је савић. - Морао сам да победим бол и да га све време контролишем. Победивши самог себе - победио сам и противнике и постао шампион света...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Куп Србије у катама за најмлађе каратисте (ФОТО)


Радош додаје да је дао све од себе.


- Дао сам себе потпуно, без имало резерве у себи и попео на победничко постоље, са поносом обавијен српском заставом слушајући интонирање химне Боже правде...Морам напоменути, да сам био импресиониран духом који је владао у Фудокан Репрезентацији Србије док се навијало и певала химна Србије – додаје Радош.


И, то није све. Савић је наступао је и у борбама за репрезентацију Србије, са којом је, екипно, освојио сребрну медаљу.