Кошаркаши Морнара победили су вечерас у Бару Цедевита Олимпију са 77:70 (15:22, 14:20, 27:14, 21:14), у утакмици петог кола АБА лиге и нанели јој први пораз у регионалном такмичењу. Међутим, меч је остао у сенци незапамћеног скандала, где је један навијач домаћих улетео на терен и ударио играча Цедевита Олимпије Рајана Боутрајта.

Играли су се последњи секунди меча у "Тополици", домаћи кошаркаш Дерик Нидам је, при вођству свог тима од 77:68, тапкао лопту не би ли "потрошио" време, а онда му је Боутрајт, што није пракса нити у духу фер-плеја, узео лопту, залетео се и закуцао. То је изнервирало једног домаћег навијача, па је улетео на терен и ударио Боутрајта. Американац је желео да се обрачуна са нападачем, али је њихов даљи сукоб спречен.

Црногорски тим предводио је Џејкоб Пулен са 17 поена, Дерек Нидам постигао је 13 поена, уз пет скокова и три асистенције, а Брендис Рејли Рос 11. Урош Луковић и Антабија Волер додали су по 10 поена.

У љубљанској екипи најефикаснији је био Коди Милер Мекинтајер са 14 поена. Рајан Боутрајт постигао је 13 поена уз четири украдене лопте, а Едо Мурић 11 поена, четири скока, две асистенције и две украдене лопте.

Морнар сада има три победе и два пораза, а Цедевита Олимпија четири победе и пораз.