ТРИ сјајне провере и три пораза (од Француске - 72:80, Бразила - 69:80, и Аргентине - 77:85), на турниру у Лиону, ипак су оставили позитиван утисак код селектора кошаркаша Црне Горе Звездана Митровића.


- С обзиром на то да смо одиграли та три меча у сјајној атмосфери, у више такмичарским него пријатељским условима, мислим да смо у два прва сусрета били на солидном нивоу. Јасно је да нам је фалило енергије за трећу утакмицу, коју смо играли против Бразила. Показали смо добре тренутке, па ћемо имати доста материјала да нађемо елементе које би требало да поправимо. Против Француске, која је кандидат за медаљу на СП и састављена већином од НБА играча, и Аргентине, чија је окосница прављена од кошаркаша Реала и Басконије, пружили смо више него што сам очекивао. Играли смо добро до последњих четвртина, што је на мене оставило врло позитиван утисак - каже Митровић за црногорске медије.


За "ђетиће" је најважнији био меч са Бразилом, с којим на Мундобаскету играју 5. септембра у Нанђингу, у последњем мечу групне фазе, који би могао да одлучи и путника у другу фазу такмичења.


- Гледали смо Бразил на све три утакмице, показали су снагу, имају доста млађих играча са НБА потенцијалом. Ту су, наравно, и искусни, који и даље играју озбиљну кошарку. Селектор Ацо Петровић је против нас одмарао Барбосу и Фелисија, али јасно је да се ради о јаком противнику. Покушаћемо да се добро припремимо за тај меч у Кини и покушамо да направимо изненађење.


СТАРТ НА СП СА ГРЦИМА
ЦРНА Гора ће пре СП, од 23. до 27. августа, учествовати на турниру у Кини, а ривали су: Иран, Нигерија и Пољска. Противници "ђетићима" у групи на Мундобаскету, осим Бразила, биће још Нови Зеланд и Грчка, са којом се састају 1. септембра (14.00).