ДВОДНЕВНИ баскеташки спектакл "Нови Сад Ултра челинџер", у организацији ФИБА и баскет клубова "Нови Сад 3х3" и "Лиман 3х3", почиње у петак 15 часова на отвореном терену на Тргу слободе, квалификационим и такмичарским сусретима екипа "три на три", које долазе из десет земаља света.

У суботу, од 18 сати, крећу четвртфинала, а правој баскет посластици публика ће имати прилику да присуствује током полуфиналних и финалних мечева, који су планирани од 19.50 до 22.00.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ САД БАСКЕТ СИТИ: Булут најављује први интернационални турнир у Србији

УЧЕСНИЦИ УЗ две новосадске екипе нашу земљу представљаће још Земун и Врбас, а наступиће и Гагарин и Соснови Бор из Русије, Принстон и Њујорк Харлем из САД, индијски Делхи, швајцарска Лозана, Праг из Чешке, Домжале из Словеније, литванске Шакиаи и Расеиниаи, Талин из Естоније и украјинска Одеса.

- Србија и Нови Сад су најбољи на свету у кошаркашкој дисциплини "три на три" и зато је овај спортски догађај изузетно важан за нашу земљу и град - истакао је члан Градског већа Огњен Цвјетићанин на конференцији за новинаре и позвао Новосађане и госте да присуствују том кошаркашком спектаклу.

Подршку турниру дала је и организација Омладинска престоница Европе Нови Сад 2019, чији је представник Вукашин Гроздановић нагласио да је и тај спортски програм бесплатан за публику, како би био доступан свима, у првом реду младима.

Новинарима су се обратила и двојица најбољих светских баскеташа Душан Домовић Булут и Стефан Стојачић, који су чланови најбољих новосадских и светских клубова "Новог Сада 3х3" и "Лимана 3х3".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ждеро носи заставу Србије на отварању Европских игара

- Нови Сад заслужује да буде не само омладинска престоница Европе и Европска престоница културе него и престоница света у баскету - поручио је Булут, и додао да се заједничким радом и сарадњом може успешно да организује тако значајан спортски догађај.

Победник новосадског турнира стиче право учешћа на Мастерс турниру у Мексико Ситију у јулу ове године.

ПОВРЕДА
СТЕФАН Стојачић неће моћи да наступи због повреде.
- Пре месец и по имао сам повреду листа ноге и у консултацији са лекаром одлучио сам да не учествујем али сам се максимално посветио организацији турнира - рекао је Стојачић.