Баскет магија, врхунски играчи, импресивне вештине, наградни фонд од 40 хиљада долара и све оно због чега баскет 3x3 огромном брзином осваја свет, стиже овога лета у нашу престоницу са ФИБА челенџером.

По први пут, 13. и 14. јула, на платоу испред „Штарк арене“, Београд ће бити домаћин реномираног турнира и довести елиту у земљу где се игра најбољи баскет на свету.
Током два дана, на северном платоу „Штарк Арене“, публика ће имати јединствену прилику да ужива у врхунском баскету који гарантује 16 најбоље рангираних тимова, међу којима ће бити и победник турнира у организацији КСС, а у склопу 3x3 лиге Србије.

ФИБА челнеџер 3x3 доноси много више од врхунског баскета и подразумева богат забавни програм, као и неколико помоћних терена на којима ће посетиоци моћи да покажу своје умеће. Све то биће праћено импресивном расветом и озвучењем који гарантују незаборавно искуство.

Према систему такмичења 16 екипа ће бити подељено у четири групе, а по два најбоља тима из сваке групе, пласираће се у четвртфинале након чега следе елиминације до финала.

Београд челенџер представља и квалификациони турнир за ФИБА мастер који се одржава у Прагу 3. и 4. августа, што гарантује долазак баскет крема Европе.