Трофеј Куп Румуније припада Клужу, а највеће заслуге за то има Александар Рашић. Српски плејмејкер је постигао 21 поен, од којих пет најважнијих у последњем минуту за победу против Муреша (79:78).

На 80 секунди пре краја је Муреш водио са 78:74, деловало је да су на корак до титуле, али се са тим није сложио Рашић. Прво је на 45 секунди пре краја погодио тројку, да би већ у следећем нападу из веома тешке ситуације поентирао, а Борша на другој страни промашио отворену тројку и тако означио велико славље Клужа.

Управо је Рашић понео титулу МВП.

- Отежали смо себи живот, али нисмо одустали до самог краја и уз мало среће смо победили. Нисам претерано задовољан како смо играли, али је најважније да смо освојили још један трофеј. Посебно се захваљујем нашим сјајним навијачима који су нас носили током целе утакмице – поручио је Рашић.

Задовољство није крио ни тренер румунског тима Михај Салвашан.

- Био је веома неизвестан меч, вредан правог финала где су се две екипе бориле до самог краја и дале све од себе. Честитам Мурешу на одличној игри, имали су шансу да добију на крају, али смо ми имали Рашића, веома искусног играча који нам је помогао у завршници и хвала му на томе. Честитам свим играчима који су дали максимум и остали позитивни и када ствари нису деловале тако добро на паркету. Уживаћемо пар дана у овоме, а онда се враћамо тренинзима, јер нам је циљ да освојимо титулу у домаћем шампионату. И на крају, посебно бих желео да се захвалим навијачима што су дошли у оволиком броју да нас подрже, можемо само да им се поклонимо – закључио је Салвашан.