Теодорас Папалукас одлази у пензију. Прослављени грчки инетрнационалац одлучио је да кошаркашку каријеру оконча у 36 години, а то је обелоданио у Лондону, после Фајнал фора Евролиге на коме је његов ЦСКА освојио, неочекивано лоше, треће место.


Некада најбољи играч Европе сматра да је доста игре. Иако би његово искуство, из живота и са терена, пожелео сваки тренер у свом тиму Папалукас је одлучио да каријеру заврши баш после сезоне проведене у ЦСКА и код тренера Етореа Месине. Италијански стратег, који је Теа дове у Москву, најавио је Папалукасово повлачење уз жељу да сваки играч треба да стреми да иза себе остави каријеру какву је имао баш поменути грчки интернационалац.Како је у свлачионици О2 арене, у не баш велесој атмосфери после победе над Барселоном, Папалукас рекао док се опраштао од екипе “Италијан је најзаслужнији што се он вратио у ЦСКА и што је ове сезоне играо кошарку”


- Желим свима да се захвалим, највише Андреју (Ватутину), Наташи и тренеру Месини на пруженој прилици. Можда сам некада грешио, али сви моји поступци били су с намером да се стигне до победе. Није ово најбољи тренутак, али већ сам био у овој позицији, са ЦСКА, и страшно смо изгубили на Фајнал фору, али смо после тога остали сложни заједно, тим се није распао што и овој екипи желим. Држите се.