Српски фудбалер Душан Тадић оценио је после ремија са Украјином да ја национална селекција заслужила победу и да жали због примљеног гола у завршници меча.

"Мислим да је било доста добрих ствари, да смо заслужили да победимо. Штета што смо примили тај несрећан гол", рекао је Тадић новинарима после утакмице.

Србија кроз квалификације није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је данас у последњем колу играла нерешено 2:2 с Украјином.

"Задовољнији сам игром него против Луксембурга, јер смо играли против озбиљније репрезентације и мислим да нисмо имали пуно падова. Наравно, ту је увек доста детаља да се исправи, али ово је добар замајац за даље. Надамо се да смо се што боље припремили за март", рекао је Тадић.

Он је додао да је национална селекција очекивала да ће изборити пласман на првенство Европе.

"Наравно да смо очекивали да идемо даље и што се тога тиче - то је разочарење. Знали смо да ће борба бити између нас, Украјине и Португала. Морамо да се окренемо даље и да пробамо да се пласирамо на то дуго жељено Европско првенство", казао је везни фудбалер.

Србија ће у баражу за Европско првенство играти против Норвешке 26. марта.

"Они су добра екипа са квалитетним појединцима. За 30-40 одсто играју боље код куће. Биће доста тешко јер је једна утакмица, али треба да их анализирамо и искористимо њихове мане", оценио је Тадић.

Србија је квалификације завршила са 17 постигнутих и 17 примљених голова на само осам мечева.

"Напад креће од одбране, и одбрана од напада. Морамо сви да сносимо ту одговорност, да сви радимо више за екипу. Није одбрана само одбрамбена четворка, и ми напред и везни ред може да томе припомогнемо. Као и они нама у нападу. Једно без другог не може", закључује Тадић.