Турбуленције у Новом Саду, Војводини цветају руже на терену, али ван њега наставља се рат на релацији Ненад Лалатовић и Никола Лазетић. На конференцији за медије после победе у Шапцу, шеф стручног штаба „лала”, изрекао је, између осталог, и занимљиву реченицу да се нада да је “80 посто управе клуба срећно што смо победили, а 20 посто можда и није”.

Иако није образложио такво размишљање, одмах је постало јасно да не функционише све међу челним људима у екипи и клубу онако како би се очекивало и како би било нормално у ситуацији кад се Војводина налази на другом месту на табели.

И у току репрезентативне паузе, Лалатовић је иронично ударио на некадашњег Звездиног фудбалера, а сада функционера Војводине лАЗЕТИЋА.

- Најбитније ми је то што екипа има жељене резултате и што се налазимо на јако добром путу да испунимо циљ и поново заиграмо у Европи. Радује ме што се у нашој свлачионици сада чује песма и што осећам подршку и љубав велике већине играча. Што се спортског директора тиче, ваљда није задовољан тим што смо другопласирани и што остварујемо оно што смо обећали. Знам да ћу да урадим све што је у мојој моћи да на крају лиге тако и буде, знам који је мој задатак и веурјем да ће наша Воша поново да се нађе међу екипама које ће играти у европској конкуренцији - изјавио је Лалатовић у интервјуу за новосадски Дневник.

Ипак, нешто пре тога невео је да то не би назвао сукобом са Лазетићем.

- Не бих да коментаришем то да ли постоји конфликт између спортског директора и мене. Ружно би било да ја причам о његовом раду, нека о томе говоре водећи људи из клуба. О мом раду сведоче резултати, а они кажу да смо другопласирани тим на табели. Војводина поново постаје хит, а менаџери су после дужег периода затишја поново почели да се интересују за њене играче- рекао је бивши тренер многобројних клубова у Србији.

Лалатовић је отишао корак даље рекавши да постије играчи којима је неко обећао да ће играти, али нису део поставе, јер према његовим речима њу чине они који то заслуже.

- Постоје појединци у тиму који нису задовољни тиме колико играју, а што им је можда неко обећао. Код мене играју само они који то заслуже. Чврст сам карактер, поштен и частан човек, тренер сам који никада за 11 година, колико се бавим овим послом, није добио отказ- рекао је Лалатовић.

Војводина после 16 кола заузима друго место са 33 бода, седам мање од првопласиране Црвене звезде, очигледно недовољно да за мир у кући.